Buikspek kopen voor een winterse maaltijd

Varkensvlees wordt in Nederland veel gegeten. Van speklappen en spekblokjes tot varkenslappen en koteletten. Het vlees is vol van smaak en kan op allerlei manieren bereid worden. Minder vaak kiezen mensen voor buikspek kopen en dat is jammer, want dit stuk van het varken is een ware delicatesse. Het is een prachtig stuk vlees dat vol van smaak is, super mals is en een heerlijk laagje vet heeft. Je kunt het bereiden met kruiden als een mooie basis voor je maaltijd. Langzaam gegaard is het exemplaar het lekkerst. Het is een perfect ingrediënt voor een winterse maaltijd. In dit artikel vertellen we je alles over de mogelijkheden van dit mooie stuk van het varken. Een aanrader voor vleesliefhebbers. 

Heerlijk vol vlees

Als je kiest voor buikspek kopen, dan kies je voor vlees met smaak en karakter. Je moet wel een beetje van vet houden anders word je er minder blij van. Het is een stuk van het varken dat heerlijk mals en sappig is dat je langzaam kunt garen in de oven. Het is heerlijk om het vlees in te smeren met een mengsel van peper en zout en in de vetrand wat kruidnagel, steranijs en knoflook te stoppen. De smaken van de kruiden trekken tijdens het garen dan lekker in het varken, waardoor het nog meer smaak krijgt. Het lekkerst is dit vlees als het een beetje rosé gegaard is. Als je wilt kun je de vetkant nog even krokant bakken voor het serveren.

Buikspek kopen als delicatesse

Bij buikspek kopen ga je voor een heerlijke delicatesse. Dit deel van het varken is qua smaak veel verfijnder dan de andere delen. Het wordt vaak ook als bijzonder product bereid. Je kunt het bij allerlei gerechten serveren. Zo is het echt lekker om een stukje te grillen en te serveren bij erwtensoep. Het geeft de soep een extra touch. Bij winterse maaltijden komt dit gerecht goed tot zijn recht. Maak bijvoorbeeld eens spruitjes op een andere manier klaar door de blaadjes los te bakken in olie en ze te kruiden met een dressing van ketjap en chilisaus. De buik kun je ook insmeren met de chilisaus. Heerlijk met rijst erbij of gebakken bami.

Als hoofdgerecht en bij en stamppot

Je kunt bij buikspek kopen de buik als hoofdgerecht maken. Het klinkt misschien gek, maar als je het combineert met schaaldieren is dan een geweldige combinatie. Zo maak je er een feest van voor je smaakpapillen. Je kunt het vlees ook op een simpele manier bereiden en bij een stamppot serveren. Het gaat goed bij elke stamppot die we kennen in Nederland. Of je nu kiest voor andijviestamppot of hutspot.

Buikspek kopen in plaats van gewoon spek

Zoals gezegd is het verschil met gewoon spek best groot. Bij buikspek kopen kies je voor een veel rijkere variant dan bij het gewone stukje. Het is een exclusief stukje van het varken dat een mooie bereiding verdient. Als je het eenmaal geproefd hebt wil je niet meer anders. Ga bij interesse naar Beefensteak.nl en bestel vlees van hoogwaardige kwaliteit.